Zomervakantie financieren doe je zo

13 maart 2018 - Amsterdam, Nederland

Veel Nederlanders gaan slechts een keer per jaar op vakantie: in de zomer. Niet gek dus dat veel mensen hier enorm naar uitkijken. Dan kan het best wel een domper zijn wanneer je erachter komt dat je (te) weinig geld hebt om een geweldige vakantie te boeken – of om uit te geven op vakantie. Met deze tips kan jij proberen alsnog je (zomer)vakantie te financieren. Want onderstaande geldt natuurlijk niet alleen voor de zomervakantie.

Ga meer werken
Als je werkt, krijg je geld. Logisch dus dat meer werk resulteert in meer geld. Als je een flexibel contract hebt kan je simpelweg aan je baas vragen of je de aankomende tijd meer uren mag gaan draaien. Mocht je niet meer uren kunnen werken, dan kan je altijd nog een baantje erbij zoeken. Callcenters bijvoorbeeld zoeken vaak mensen die flexibel inzetbaar zijn, ook in de avonduren.

Ruim de zolder een keer op
Het zal je verbazen hoeveel spullen je thuis hebt staan die je eigenlijk helemaal niet gebruikt. Denk aan kleding die je niet meer past, meubels die je niet meer gebruikt en spullen die je alleen maar op hebt geslagen omdat je denkt dat je ze een keer nodig gaat hebben. Verzamel alle spullen waarvan je denkt dat ze nog enigszins waarde hebben en probeer deze te verkopen. Als het bijna Koningsdag is heb je geluk; dan kun je op een kleedje gaan zitten en de spullen via deze weg verkopen. Anderzijds is Marktplaats ook een goede optie. Het is wel even een werkje om alle advertenties online te zetten (en om ze zichtbaar te houden), maar uiteindelijk is dat het zeker waard.

Sluit een lening af
Mocht je te laat zijn om een van bovenstaande opties te benutten dan kun je altijd nog kijken of je kunt gaan voor geld lenen. Wellicht heb je familie of vrienden waarvan je iets kunt lenen. Let er wel op dat je er zeker van moet zijn dat je het geld op korte termijn terug kan betalen, anders kan het zijn dat geld tussen jou en je familie of vriend komt te staan. De ontspanning die de vakantie dan brengt, valt in het niet bij de stress die je jezelf bespaart door niet te lenen.

Je kunt ook geld lenen bij de bank. Dit kan in de vorm van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. De persoonlijke lening is een lening waarmee je eenmalig een bedrag op je rekening krijgt. Wanneer je geen geld hebt voor een vakantie, is dit dus een optie. Let wel op dat de rente bij een persoonlijke lening vaak vrij hoog is en dat je dus uiteindelijk meer betaalt voor je vakantie dan nodig door de rente die je betaalt. Daarbij komt dat de kredietverstrekker (bank) de lening wel moet goedkeuren.

Denk goed na
Er zijn dus verschillende dingen die je kunt doen wanneer jij jouw vakantie niet kunt financieren. Het beste is natuurlijk om meer te werken en te sparen zodat je gewoon op vakantie kunt gaan. Mocht dit niet werken dan kan je nog altijd geld lenen. Zorg er wel voor dat dit je laatste optie is. En ga je voor langere tijd op reis en wil je een reisblog bijhouden? Dan kun je dat bij reislogger doen! Die herinneren – die je anders misschien vergeet – zijn onbetaalbaar. Hou je avonturen niet online bij? Schrijf ze dan op in een reisboekje, heel leuk om later terug te lezen.